Auto Aankoopkeuring door wie?

Je hebt een mooie Occasion gevonden en je wilt een vakkundig oordeel of de door jou gekozen gebruikte auto een goede keuze is. Je hebt dan meerdere mogelijkheden die we hier voor je op een rijtje willen zetten. 

  • Auto-Kennis , een onafhankelijk bedrijf, die niets anders doen dan keuren, keuren en keuren. Omdat zij niet repareren of auto’s verkopen, hebben zij geen andere belang dan u een vakkundig objectief advies te geven over de auto die u wilt aanschaffen. Je hebt altijd persoonlijk contact met de keurmeester die jouw auto keurt en mag zelf aanwezig zijn bij de keuring wat heel leerzaam is. De keurmeester komt op locatie van de auto die verkocht wordt. Prijzen staan duidelijk vermeld op de website. Keuring van een eenvoudige auto begint bij €89,- en kan afhankelijk van de gekeurde auto oplopen tot €134,- . Hierbij komt een variabel bedrag voor de kilometers, welke je eenvoudig op de website kan uitrekenen. 
  • Oudste en meest bekende voor een aankoopkeuring is de ANWB. Zij staan van oudsher bekend om betrouwbaarheid en zijn een begrip. Tegenwoordig keurt de ANWB alleen nog in Den Haag en Utrecht. Je zult met de door jou gekozen auto naar één van de 2 plaatsen toe moeten. Prijzen van €159,- (voor leden) oplopend tot €318,- afhankelijk van de gekeurde auto. 
  • Minder bekend maar daarom niet minder goed: De DEKRA. Kosten vanaf €255,- tot €475,- afhankelijk van de te keuren auto. Bij keuringen van de DEKRA wordt op locatie alleen gekeurd als er een brug met oprijplaten aanwezig is. Bepaalde merken sluit de Dekra uit van keuringen. 
  • De merkdealer. Bijna iedere dealer kan en wil wel een aankoopkeuring voor u uitvoeren. Kosten meestal het geldende uurtarief en de aan de keuring bestede tijd. Nadeel kan zijn dat een dealer liever zelf een auto aan u verkoopt dan dat u een auto van een ander koopt. Als u dat laatste toch doet zien ze mogelijk graag dat u reparaties aan de gekeurde auto laat uitvoeren. Een goede merkdealer zal de keuring oprecht uitvoeren. 
  • Allerlei bedrijven op internet die op dit moment in de markt springen van de auto-aankoopkeuringen. Vaak zijn deze, alleen ‘virtueel-bestaande’ bedrijven, een verzameling van andere auto-gerelateerde bedrijven die zich aangesloten hebben. Kleine zelfstandige garages, kleine dealers, banden- en uitlaten-centers en zo nog veel meer. Voor deze categorie bedrijven geldt dan ook meestal dat als ze ook auto’s verkopen of repareren, er daardoor andere motieven kunnen meespelen die het oordeel van de gekeurde auto kan beïnvloeden. 

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een onafhankelijke keurings-instantie die geen belang heeft bij welke uitslag dan ook.