dekra

DEKRA: Een wereldbedrijf dat op veel meer markten actief is dan de automotive markt.

Natuurlijk is er de DEKRA aankoopkeuring. Dat is echter maar een minuscuul stukje van hun enorme markt.  Daarbuiten kan je bij de DEKRA namelijk voor bijvoorbeeld allerlei specialistische onderzoeken en certificeringen terecht. Ook ‘non-automotive’.

DEKRA is een van origine Duits bedrijf en inmiddels actief in 50 landen. Het voert o.a. in Duitsland veel keuringen uit in het kader van de Duitse APK-keuring.

Bij DEKRA geen grote marketing-campagnes, geen google-advertenties om hoog in de zoekresultaten te komen.

DEKRA

Een partij waar de beoordelingen mogelijk over meer dan alleen de aankoopkeuringen gaan. De score hoeft daarmee niet perse representatief te zijn voor de door DEKRA uitgevoerde aankoopkeuringen.

DEKRA

Daar waar DEKRA begon als Duits bedrijf in 1925 die voertuig-inspecties uitvoerde, zijn ze vandaag de dag een wereldbedrijf wat ook in Nederland aankoopkeuringen verricht.

Keuringen worden zowel op eigen locaties uitgevoerd in o.a. Alkmaar en Uden, maar ook bij autobedrijven die beschikken over een hefbrug met oprijplaten.

ervaringen

Een partij met inmiddels een enorme ervaring, die daardoor prima weten wat ze doen. Keurmeesters beschikken over de juiste apparatuur en kennis om de keuringen goed uit te kunnen voeren.

Opvallend is dan wel dat de score op Google-reviews ondanks de grote kennis en lange periode van bestaan tegenvallen in aantallen en hoogte.

Of geldt die dat ‘je een tevreden klant niet hoort, maar een klager des te meer?’.

 

Voor welke diensten kan je terecht bij DEKRA?

AANKOOPKEURING

Natuurlijk de bekende aankoopkeuring. Zowel op locatie van een garagebedrijf met brug met oprijplaten en in DEKRA hun eigen technische centra.

overige onderzoeken

Bij DEKRA voeren ze nog tal van andere soorten onderzoeken uit. Kijk op de site van DEKRA voor de mogelijkheden.

 

non-automotive

DEKRA  is op tal van andere gebieden actief welke we hier niet behandelen, zoals testen van medische apparatuur. Op de site van DEKRA meer te vinden hierover.

Kosten van de dienstverleningen bij DEKRA?

Bij de DEKRA betaalde je volgens opgaaf in 2024 vanaf € 199,- voor een basis aankoopkeuring, zonder lakdiktemeting, controle van het interieur en de onderzijde. Als de auto meer dan 5 cilinders heeft of vierwielaangedreven is dan betaal je  € 225,- voor de basis-keuring. tot € 399,- voor een complete keuring, waarbij de eerder uitgesloten onderdelen wél worden gekeurd.

Voor de keuring van een kampeerauto betaalde je € 515,-.

hoe snel kan je bij de dekra terecht?

Misschien wel wat realistischer dan bij die bedrijven die beloven binnen 24 uur alles te kunnen doen voor je, neem je met DEKRA gewoon telefonisch contact op. Dan maak je een afspraak volgens planning en beschikbaarheid op dat moment.