occasionkeuring nederland

Occasionkeuring Nederland: Gloednieuwe partij in Nederland die niet zelf keurt, maar je naar een BOVAG-aangesloten bedrijf laat gaan om daar de aankoopkeuring uit te laten voeren.

Volgens opgaaf op de website van Occasionkeuring Nederland:

“Een van onze BOVAG-aangesloten keuringsstations keuren vóór handjeklap het voertuig. In 45 minuten gepiept.”

Bij Occasionkeuring Nederland:  wel marketing-campagnes en google-advertenties.

occasionkeuring nederland

Een partij die net bestaat, maar toch al veel meer reviews heeft dan de collega’s die het al weer 10 of zelfs 20 jaar doen. Een waanzinnig goede partij of reviews die je met een korreltje zout moet nemen?

occasionkeuring nederland

Daar waar de andere bedrijven zelf keuren, laat deze partij dat over aan aangesloten garages.

In de algemene voorwaarden van Occasionkeuring Nederland staat dan ook: “Occasionkeuring Nederland is op geen enkele manier betrokken bij de daadwerkelijke uitvoering van de Occasionkeuring en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot schade ten gevolge van de feitelijke uitvoering van de Occasionkeuring, alsmede voor enige onopgemerkte gebreken en/of een onjuist keuringsrapport of advies opgeleverd door Garage”.

ervaringen

Een partij die net bestaat, maar desondanks letterlijk adverteert met ‘Occasionkeuring Nederland: De Nr.1 aankoopkeuring auto’.

Voor welke diensten kan je terecht bij Occasionkeuring Nederland?

Compact Occasionkeuring

Bij Occasionkeuring Nederland kan je een beperkte keuring laten doen voor € 119,- .

Dat is dezelfde keuring als de All-in-occasionkeuring maar dan zonder ‘Diagnose Check (detectie van problemen van elektronische componenten)’ en je krijgt dan geen ‘Algemeen overzicht storingen’ .

Voor spoed betaal je € 20, extra.

all in occasionkeuring

De All-in-occasionkeuring door 1 van de aangesloten garages uitgevoerd voor € 159,- .

Daar is dan volgens de website incl.: “Screening, Proefrit, Controle kilometerstand,  Controle binnen- en buitenzijde, Inspectie op de brug, Uitgebreid keuringsrapport, Persoonlijk advies, Diagnose check en Algemeen overzicht storingen.

Voor ‘spoed’ betaal je € 20,- extra.

STUDENT-STARTUP

Begon het idee nog als student-strartup, inmiddels is het de NR.1 in occasionkeuringen, althans naar eigen zeggen.

Citaat op de website Occasionkeuring van Jimmy Geijmans luidt:

“Hij biedt met dit platform consumenten dat vertrouwen en die zekerheid. Als dit een paar maanden geleden al bestond toen ik een auto kocht, had ik er zeker gebruik van gemaakt.”

NB: Nou deed Serviceright dit al weer een jaar of 8,toen Greijmans dit geniale idee kreeg.

Kosten van de dienstverleningen bij Occasionkeuring Nederland?

Bij Occasionkeuring Nederland betaal je € 159,- voor de complete keuring.

Voor een beperkte keuring betaal je € 119,- . Zie hierboven voor de uitsluitingen in dat geval.

Voor spoed betaal je € 20,- extra. Wanneer ‘spoed’ in rekening wordt gebracht wordt niet vermeld.

hoe snel belooft Occasionkeuring Nederland haar diensten?
  • Een keuring beloven ze binnen een half uur in te kunnen plannen. Je krijgt de locatie door waar je dan direct naartoe kan. Dat is een knappe prestatie!
  • De keuring voeren ze dan in 45 minuten uit. Dat is ook een knappe prestatie. Zeker omdat je volgens experts nooit binnen die tijd alles kan uitvoeren om een auto grondig te controleren.
tot slot de volgende overwegingen met betrekking tot Occasionkeuring Nederland:
  1. Q: Kan je in 45 minuten een auto grondig inspecteren zonder belangrijke zaken over het hoofd te zien?  A: Binnen 45 minuten kan je geen uitgebreide proefrit maken, de auto op de brug inspecteren, een lakdiktemeting uitvoeren, beoordelen op schade, staat van onderhoud goed bekijken en het voertuig volledig uitlezen.
  2. Q: Kan je garanderen dat een aangesloten garage, waar ze immers ook auto’s verkopen en repareren, 100% objectief en eerlijk, zonder andere belangen de keuring uitvoert?  A: Dat zou je natuurlijk wel willen. Maar waar geld een rol speelt kom je helaas ook vaak anders tegen. Is dat waarom in de algemene voorwaarden Occasionkeuring Nederland geen verantwoording neemt voor de adviezen van de garage?
  3. Q: Moet je een bedrijf wat in haar algemene voorwaarden het volgende heeft staan, jouw aankoopkeuring laten uitvoeren? “Na afloop van de Occasionkeuring wordt een keuringsrapport en/of advies verleend. Occasionkeuring Nederland is op geen enkele manier betrokken bij de inhoud hiervan en erkent geen aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud van het door Garage opgeleverde advies. Klant beslist zelf en op eigen verantwoordelijkheid of zij de voorstellen en hierin genoemde adviezen van Garage opvolgt. Alle gevolgen voortvloeiend uit de opvolging van het advies komen voor rekening en risico van Klant. Klant is te allen tijde vrij om haar eigen keuzes te maken die afwijken van het (op)geleverde advies.” . A: Het antwoord laten we wederom aan uw eigen verbeelding over.
  4. Q: Waarom wordt de toyota van “Mieke” uit het filmpje van Occasionkeuring Nederland, die zij zegt van Marktplaats te kopen, in die periode in werkelijkheid gewoon verkocht bij het autobedrijf van de vader van Jimmy, eigenaar van Occasionkeuring Nederland? En waarom werd de rokende kapotte Mini van Bram uit nog zo’n filmpje, de beweerde miskoop die Bram zijn wereld financieel op zijn kop zette, wederom ook gewoon verkocht door de vader van Jimmy, maar dan aan Daniel? A: Je kan het natuurlijk zien als puur verzonnen en geacteerde promotiefilmpjes. Als maker mag je daar dan best duidelijk over zijn. Als je dat niet meldt, voelt dat toch een beetje vreemd en voel je je een beetje voorgelogen.
  5. Q: Waarom win je een student-startup met een idee wat grotendeels allang bestaat? En waarom doe je alsof het niet bestond, een paar maanden ervoor, toen Jimmy zelf een auto kocht? A: Waarschijnlijk had Jimmy geen internet met Google en degenen die zijn briljante idee moesten beoordelen ook niet.
  6. Q: Hoe kan een speler die werkelijk net op de markt opereert, veel meer reviews hebben dan de partijen die al jaren lang dit werk naar behoren doen? A: Die vraag laten we aan uw eigen suggesties over.